Videoer virker i markedsføringen

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Alle kan efterhånden filme en video på en smartphone, men der er stadig meget lang vej til professionel kvalitet. Det er både svært og enormt tidskrævende at lave gode videoer. Så hvorfor bruger flere og flere virksomheder ressourcer på det?

Det korte svar er, at videoer virker.

Med forbrugerens enorme tilstedeværelse på især sociale medier stiger relevansen af videoer, som stimulerer modtageren visuelt, samtidig med at der kan leveres et relativt langt budskab. At bruge videoer i markedsføringen er dog en klar balancegang mellem det irrelevante og det for komplicerede, så der skal ligge en klar strategi bag. Samtidig er det vigtigt, at du har helt styr på lyd og klipning, så videoen er lækker at se.

Hvad vil du opnå med dine videoer

Før du kaster dig ud i at producere videoer, skal du have styr på dit formål. Hvis du ikke har den rigtige strategi, kan du lave nok så gode videoer, men stadig ikke nå dit mål. Vil du for eksempel skabe brand awareness, skal du lave noget fængende, som har potentiale til at gå viralt. Men det er vigtigt, at dit brandnavn stadig optræder. Flere brands har nemlig begået den fejl at lave videoer, som blev kæmpesucceser, men hvor ingen kendte afsenderen.

Vil du skabe salg nu og her, skal du måske lave en mere produktorienteret video, som på en underholdende måde viser dine produkter og hvordan de kan bruges.

Få styr på kvaliteten

Uanset hvilken type video du laver, er det alfa og omega, at teknikken er i orden. Der skal være styr på klipning, lyd og billedkvalitet. Hvis det hele ikke spiller, kan du næsten lige så godt give op.

Som udgangspunkt vil det som regel være nødvendigt at investere i en mikrofon, som kan lave ordentlig lyd. Her hjælper en smartphone nemlig ikke. Selvom en ordentlig mikrofon kan være lidt af en investering, er det her aldrig et godt sted at spare. God lyd kan gøre hele forskellen for brugeroplevelsen, og lyd påvirker os enormt meget – både positivt og negativt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *