Tænk over brugervenligheden på din hjemmeside

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Mange brugere kan blive overrasket og forvirret over hvis en hjemmeside indeholder for meget tekst, og derved kan vælge en anden hjemmeside. Derfor er det vigtigt at gøre brugervenligheden på siden, så god som muligt, så den besøgende vælger at blive på siden. Vi har taget et kig på forskellige elementer, for at gøre siden mere brugervenlig, og stadig kunne være placeret godt i Google.

Mange har sagt at fold ud/læs mere bokse kan være en ulempe, når det handler om at være synlig i Google. Google er vild med tekst, og i forhold til at optimere en hjemmeside, er teksten en af de helt essentielle faktor. Fold-ud-bokse som indeholder tekst der er skjult i fold-ud-tabs, og først bliver synligt for brugeren når de klikker, kan være en ulempe for siden synlighed. Normalt ligger teksten almindeligt i kildekoden, men er ikke synligt for brugeren, indtil knappen aktiveres. Funktionen med fold-ud-bokse er i de fleste tilfælde, for at gøre brugeroplevelsen bedre, da man kun præsentere det mest vigtige for brugeren og dermed undgår at brugeren drukner i information. På den måde sikre du også en lavere bounce rate og højere konvertering, nå brugeren lander på din hjemmeside. Før i tiden kunne man skrive side op og side ned, og vælge at gøre siden “usynlig” for brugeren, og på den måde var det kun søgemaskinerne der kunne læse den. Det kan man ikke mere, eller jo du kan godt, men Goolge vil straffe det og fænomenet kaldes for Cloaking.

Gør sådan at Google læser teksten korrekt

Som regl bliver fold-ud-bokse indekseret, men det betyder ikke, at det er til at finde for den almindelige bruger, bare fordi du kan søge det frem gennem Google. Det kan ofte lægge sig i det supplementære indeks. Siden som Inventarland.dk der sælger hæve sænkeborde, har lavet Fold-ud-bokse for deres menu og det fungerer helt fint, og ikke er en ulempe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *