Stor online kampagne for Rådet for sikker trafik

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

År efter år hører vi om den ene trafik ulykke efter den anden. Der sker tusindvis af ulykker i trafikken, og mange af dem er cykelister involveret. En stor del af disse sker ved højresvingsulykker, hvilket også er i den mere alvorlige ende. Når man skal tage et kørekort til bil bliver man grundig sat ind i reglerne omkring trafikken og orientering er en af de absolute vigtigste. Når man skal orientere sig som bilist, er det vigtig at man ikke kun bruger spejlene, men også kigger sig over skulderen. Der er dog mange der efter ganske år glemmer at gøre dette, og dermed ikke orienterer sig godt nok, når de færdes i trafikken. Det er netop sådan nogle ting som kan undgå disse højresvingsulykker.

Mange børn lærer om god og sikker trafik i skolen og forhåbentlig gennem deres forældre, men der er mange der med tiden der glemmer at orientere sig ordentligt i trafikken. Selvom en cykel ikke kan gøre stor skade på andre, så kan der være svært for en bilist at komme sig over sådan en ulykke, da det sjælden udelukkende er bilisternes skyld når det gælder højresvingsulykker.

Lad vær med at have for travlt og brug 5 sekunder mere på at orientere dig

Rådet for Sikker Trafik har i flere år kørt en kampagne, som handler om at orientere dig i bedre i trafikken. Rådet for Sikker Trafik er kendt for at lave kampagner der er ekstremt veludførte og ofte ganske opsigtsvækkende. På Sikkertrafik.dk kan man se filmen der er lavet til kampagnen og igen er de ikke bange for at være meget ekstreme i deres videoer, hvilket er en nødvendighed, hvis vi vil de høje antal af trafikulykker til livs. Vores opfordring herfra er ligesom Rådet for Sikker Trafik, lad vær med at have så travlt og brug lidt længere tid på at orientere dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *