Hvad er Black Friday i grunden?

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Black Friday er betegnelsen for fredagen, der ligger efter Thanksgiving. Thanksgiving er altid den fjerde torsdag i november. Dermed stammer begivenheden fra Amerika. Black Friday fejres for at igangsætte julehandlen, og i de seneste år har tendensen spredt sig til resten af verden.

I princippet går Black Friday ud på, at store detailhandelsbutikker åbner dørene tidligt og dermed indleder julehandlen med gode tilbud, du ikke finder andre steder. Black Friday er altså ikke en fri- eller helligdag, men derimod en forbrugsfest, hvor man kan få store tilbud.

Her i landet ser det ud til, at flere og flere butikker hopper med på bølgen, men i takt med den stigende popularitet, bliver konceptet mere og mere udvandet. Mange butikker vælger nemlig at køre Black Friday i en hel uge med optakt til dagen, hvor der er optakts-tilbud.

Hvor afholdes Black Friday?

I princippet foregår Black Friday udelukkende i de fysiske butikker for at markere, at julehandlen er blevet skudt i gang. Sådan er det imidlertid ikke længere. Hos Skousen, der sælger hvidevarer på nettet, kører Black Friday med tilbud i tre dage – onsdag, fredag og lørdag. Det betyder, at du har mulighed for at gøre et godt køb i dagene op til Black Friday – også selvom du ikke har mulighed for at troppe op i en fysisk butik.

Cyber Monday er online

Da Black Friday i starten udelukkende var en mærkedag, der blev fejret med køtilbud i varehusene, blev pendant’en Cyber Monday født. Cyber Monday ligger mandagen efter Black Friday, og her er det på internettet, der er gode tilbud.

Cyber Monday er ikke nået til Danmark, fordi konceptet Black Friday er blevet så udvandet, at der ikke længere er mulighed for at få det til at gå op – der er jo ingen grund til at fejre, at man kan få billige ting på internettet om mandagen, når det er blevet fejret hele den foregående uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *