Grønne investeringsforeninger blusser frem

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Tidligere var der kun én investeringsforening, der satsede på på klima og miljø. Men sidst på året vil vi opleve, at der vil være syv af slagsen. Der er tale om, at Danske Invest og Sydinvest i løbet af september vil åbne nye fonde, der kaster deres resurser ind i klima og miljø.
Selv siger de, at:

Vi arbejder ud fra den forudsætning, at der kommer klimaforandringer, og det påvirker alle brancher. Vi forsøger at vælge de virksomheder, der vinder på det.

Der findes andre afdelinger, der investerer globalt i aktier i selskaber, der direkte eller indirekte er beskæftiget med aktiviteter til forbedring af klima og miljø. Der er altså tale om gennemarbejde aktier, og dermed opnås der en stor tiltro til disse aktiers udvikling. For udviklingen i markedet som helhed, er der tale om en langsigtet indstilling. Denne er bygget på en overbevisning om, at en langsigtet investering og tilgang kan give værdi når man følger de gældende tendenser.

Aktiemarkedet siger:

Afdelingens aktier investeres i globale aktier med direkte eller indirekte aktivitet inden for klima- og miljøområdet. Afdelingen vil have fokus på selskaber, som vurderes at drage fordel af en stigende efterspørgsel efter klimavenlige og miljørigtige løsninger, hvilket er relateret til selskaber med direkte eller indirekte aktivitet inden for en af følgende kategorier: Alternativ enegi, Miljørigtige eller energiefficiente løsninger, Vandforsyning, Forureningsbekæmpelse, F&U. Valutarisiko bliver ikke afdækket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *