Firedobbelt straf ved coronasvindel

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der er nok ikke nogen som helst tvivl om, at corona virussen og ikke mindst nedlukningen af Danmark kommer til at koste dyrt. Den danske stat ser ud til at komme til at betale langt over 200 milliarder i diverse hjælpepakker, manglende indtægter og lignende. Det sidste de har brug for, er derfor også at der er nogen der begynder at være lidt for kreative med ansøgninger omkring lønkompensation.

Da hjælpepakkerne blev indført, blev det derfor også samtidig besluttet at svindel med disse, skulle straffes med firedobbelt effekt. Ville man normalt få en bøde på 100.000 er den altså på 400.000 og ville noget give en måned i fængsel, er det altså 4 osv. Dette skulle naturligvis sikre, at der var nogen der prøvede at score en hurtig gevinst i en tid hvor økonomien i forvejen er presset.

Allerede nu er der alligevel set flere sager, hvor virksomhedsejere er på anklagebænket, anklaget for at have snydt med hjælpepakkerne. En af de sager der har fået mest opmærksomhed er om en, mand der angiveligt har snydt for mere en 1,2 millioner i flere forskellige selskaber. I alt er der allerede mere end 20 sager, hvor personer er anklaget for at have svindlet eller været for kreative i forbindelse med ansøgninger om diverse pakker.

Står man som virksomhedsejer i en situation, hvor man bliver anklaget for at have svindlet risikerer man altså firedobbelt straf. Der er så meget der er nyt i alt dette, og der kan derfor være mange, der har søgt uden at være berettiget, selvom de har troet det. Anklages man er det også vigtigt at man hurtigt tager kontakt til en forsvars advokat, så man ikke pludselig risikere at blive dømt, selvom man har været i sin gode tro.

Hjælpepakkerne er blevet lavet om flere gange, og hvad man måske troede man havde ret til, er ikke nødvendigvis tilfældet. Som virksomhed bør man derfor også overlade alt sådan noget arbejde til sin revisor, hvis man vil undgå at stå i en uheldig situation, der kan blive meget mere alvorlig end at have mistet noget omsætning.