Derfor bør enhver webshop arbejde med affiliate markedsføring

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

En webshop er ikke meget værd uden rette markedsføring. Som webshopejer er du – med garanti – opmærksom på dette. Heldigvis findes der mange måder at markedsføre sin webshop på. Langt de fleste arbejder bl.a. med SEO, sociale medier og Google AdWords, men en overset mulighed, som kun få danske webshops benytter er affiliate markedsføring.

Der er mange fordele forbundet med affiliate markedsføring. Én af de primære fordele er dog, at det er en markedsføringsform, der er baseret på provision. Det betyder, at der ikke er nogen risiko forbundet med dette. Du kan eksempelvis tabe mange penge på dårligt segmenterede Facebook-annoncer – denne risiko er elimineret ift. affiliate.

Hvordan fungerer affiliate markedsføring?

Konceptet bag affiliate markedsføring er ganske simpelt. Der findes publishers og annoncører. Som webshopejer er det selvfølgelig dig, der er annoncør. Publishers er hjemmesideejere, der ønsker at reklamere for dine produkter. De kan tilmelde sig dit affiliateprogram hos f.eks. Partner-Ads, hvorefter de kan reklamere for dine produkter på deres webside.

Hvis der sendes trafik via en publishers hjemmeside, spores dette ved hjælp af et link, der genereres hos Partner-Ads. På denne måde kan du se, om det er en publisher, der har sendt trafikken til din side. Skaber hjemmesideejeren et salg, så kompenseres han eller hun med en provision af det samlede ordrebeløb – denne provisionssat bestemmer du selv.

Det betyder også, at du ikke betaler markedsføringsomkostninger, før der er skabt salg. Det er hverken noget, der gør sig gældende for Facebook-annoncer, SEO, AdWords eller andre markedsføringsformer på nettet. Har du den rette tilgang til affiliate markedsføring, kan det vise sig som en guldmine, men så kræves det, at du arbejder seriøst med det.

 

Affiliate markedsføring fungerer inden for alle brancher

I dag findes der hjemmesider inden for alle nicher og brancher. Ejerne af disse hjemmesider er naturligvis interesseret i, at tjene penge. Derfor er der også mulighed for at markedsføre sig via affiliate markedsføring inden for alle brancher på nettet. Det behøver end ikke at være en webshop, da online kasinoer som Mr Green f.eks. også arbejder med det.

Hvis du selv driver en webshop (uanset i hvor smal en niche), så er det en god idé, at se på dine muligheder for at komme i gang med affiliate. Det kan skabe mersalg for mange penge, hvilket i høj grad er noget, der er aktuelt, hvis du er dygtig til at konvertere den trafik, der sendes til din webshop af dine publishers, da det vil gøre dit program mere attraktivt.

Hvordan kommer jeg i gang med affiliate markedsføring?

Hvis du driver en webshop og har et ønske om, at komme i gang med affiliate, så er den bedste løsning, at du vælger at oprette dig hos et affiliatebureau. Som der også er nævnt ovenfor, så kunne dette f.eks. være Partner-Ads. Når du har oprettet dig, så får du assistance til det tekniske aspekt, der blandt andet inkluderer opsætning af dine sporingslinks.

Efterfølgende skal du blot promovere dit affiliateprogram. Til en start er det naturligvis oplagt at tilbyde publishers en høj provision, da det gør dit program mere attraktivt. Din provisionssats kan altid reguleres efterfølgende. I mange tilfælde vil publishers foretrække en lavere provision, hvis blot du er dygtig til at konvertere den trafik, der sendes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *