A-kasse: Disse grunde er der til at skifte a-kasse

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der er mange grunde til, at du bør skifte a-kasse. Det er dog generelt en god idé at sætte dig grundigt ind i de forskellige tilbud, før du vælger din a-kasse, omend du på ingen måde bliver låst, når du vælger en a-kasse. Du kan læse mere om a-kasser her.

Hvornår bør jeg skifte a-kasse?

Der er ingen retningslinjer for, hvornår du bør skifte a-kasse. Generelt er det dog en god idé at være bevidst omkring, at du til enhver tid har mulighed for at skifte, hvis du føler, at du betaler et for højt kontingent eller lignende.

De mest gængse grunde til, at man skifter a-kasse, er følgende:

  • Du ønsker medlemsfordele, som du ikke får i din nuværende a-kasse. Det kan eksempelvis være pensionsordning, gratis medlemskab eller lønsikring.
  • Du ønsker at betale et lavere medlemskontingent.
  • Du ønsker en a-kasse, som er specialiseret i netop dit fag, så du kan få gode råd og vejledning med på vejen.

Kontingentet har ofte indflydelse

En af de primære årsager til, at man skifter a-kasse, er, at den nuværende er for dyr. Derfor er der mange, der begynder at kigge efter en billigere a-kasse, så du slipper for at betale et højt månedligt kontingent.

Hvis en a-kasse har et højere kontingent end en anden, er det ofte, fordi de tilbyder forskellige service, som de billigere a-kasser ikke gør. Hvis du på et tidspunkt for brug for de services, er det dog ærgerligt, hvis du har skiftet.

Derfor bør du gøre op med dig selv, hvorvidt der er mulighed for, at du i fremtiden kommer til at få brug for netop de services, som din nuværende a-kasse tilbyder, før du skifter. Hvis det er tilfældet, er der formentlig grund til at blive, selvom kontingentet er højere.

Hvis du skifter karriere

Det er ikke helt ualmindeligt, at man skifter karriere på et tidspunkt. Hvis du skifter karriere, kan det i visse tilfælde være fornuftigt at skifte a-kasse til én, der har flere kompetencer og viden indenfor det specifikke arbejdsområde, du beskæftiger dig med fremadrettet.

Hvis du starter selvstændig virksomhed frem for at være lønmodtager, kan det eksempelvis være en fordel at vælge en a-kasse, som henvender sig specifikt til selvstændige. De forstår din situation bedre, og kan derfor bedre håndtere og rådgive herom.