UX er vigtigt for din forretning

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

UX står for user experiense, eller brugeroplevelse på dansk, og det er vigtigt for, om din forretning får succes på nettet. Der er mange, der ikke vægter dette højt, men det kan være, at du går glip af vigtigt kunder, hvis ikke du satser på UX-design. Det er ærgerligt, og her får du et par gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du vil have det maksimale ud af din forretning.

Er din tekst læsbar?

Den tekst, der står på din side, skal være let at læse. Ellers mister du både den besøgende og søgemaskinerne. Det er de færreste, der ved, at Google rent faktisk ser på, om din tekst er til at læse, når de optimerer til din side. Det er imidlertid sådan tingene forholder sig, og derfor bør du være opmærksom på, at du får skrevet det ordentligt, delt teksten op i afsnit, benytter korrekt grammatik og generelt gør din tekst indbydende. Du kan se et eksempel på, hvordan dette gøres, hvis du klikker dig ind på Hindsgavls kursuscenter-underside.

Skærmbillede 2017-07-11 kl. 09.08.36

På ovenstående billede ses det tydeligt, hvordan Hindsgavl har inddelt deres tekst i afsnit med hierarkisk opbygning af overskrifterne. Det er korrekt opsat, og sådan bør man skrive, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at blive fundet i søgemaskinerne.

Opfylder du brugerens intention med at besøge siden?

Du bør altid overveje, hvorfor brugeren vil klikke sig ind på din side. Hvad er formålet med dette? Du skal aldrig udarbejde dit indhold til søgemaskinerne, men til den bruger, der skal læse det. Hvis det er godt, bliver det opfanget af Google, og derfor vil du opleve, at du får gode placeringer på relevante søgeord — hvis bare dit indhold er godt nok, kommer du langt.

Du kan bruge et program som StoryBase til at finde ud af, hvad det præcis er, dine besøgende leder efter, når de besøger din side.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *