Bliver sprogundervisning også ramt af disruption?

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Disruption er et ord, som virkelig er oppe i tiden. Det bliver kastet rundt, som en håndbold i angreb, men ingen griber rigtig bolden og gør noget med den. For hvad er disruption? Og rammer den hvem som helst? Lige nu trues angiveligt branchen for oversættelse og sprogundervisning. Vi sætter skarp på fænomenet og vurderer, om frygten er reel.

Hvad er disruption?

Alle spørger, og ingen ved det. Den danske wikipedia beskriver det, som Disruption betyder afbrydelse, forstyrrelse eller sammenbrud. Det bruges især om det fænomen, at brugen af ny teknologi ændrer markedssituationen markant og eksempelvis medfører, at de hidtidige produkter og virksomheder bliver overflødige på feltet.” Og som alle andre større Buzzwords, er det noget, vi danskere og virksomhedsejere virkelig skal frygte. For lige straks bliver din branche disrupted – eller gør den? 

Seneste skud på stammen indenfor Disruption er sprogundervisning og oversættelse, hvor ny teknologi truer de store mastodonter som undervisning. Så står man og skal bruge danskundervisning, som nydansker er det måske ikke længere hos IA Sprog, at man skal købe dette.

Nu kommer teknologien

Et nyt produkt fra Waverly Labs står nu klar til at erstatte undervisningen – den interaktive oversætter. Hvordan virker det så? Der er tale om en øresnegl, som oversætter direkte ind i dit øre. Engelsk, spansk, italiensk, portugisisk og tysk kan oversættes mellem de to mennesker, som bruger øresneglen. For det kræver nemlig, at øresneglen er i øret på både afsender og modtager for at den kan virke? Og så kan man spørge sig selv – Erstatter denne teknologi så sprogforståelse? Nej, og det mener producenten heller ikke. Ægte sprogforståelse kan aldrig erstattes af digital oversættelse, men det vil give helt nye muligheder for kommunikation med sådan teknologi, og det vil skabe yderligere behov for undervisning, hvilket betyder, at både teknologi og etableret branche vil høste frugterne af udviklingen.

Den nye øresnegl er nu i handlen og koster kun 249 dollars per sæt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *